Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Οι σκούρες δεν είναι μόνο του χειμώναΚαι όπως όλες οι μπίρες, χειμώνα-καλοκαίρι, για εμάς συνοδεύονται πάντα από τυρί!

Μπορεί η άνοιξη να είναι προ των πυλών και οι «ξανθιές» να γνέφουν σαγηνευτικά, όμως δεν θα εγκαταλείψουμε τόσο εύκολα τις σκούρες μπίρες που μας έκαναν τόσο καλή παρέα όλο τον χειμώνα! Και, προφανώς, επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε, θα τις απολαύσουμε συνοδεία των κατάλληλων τυριών.
Οι σκούρες μπίρες, γνωστές και ως stouts, bock, dunkel ή schwartbier, καλύπτουν μια ευρεία χρωματική γκάμα, από τις κατάμαυρες, όπως η Guinness, ή η Fix Dark, μέχρι τις καφέ σκούρες, όπως η Paulaner. Είναι όλες πολύ γευστικές, η καθεμιά με τα δικά της ιδιαίτερα αρώματα, είτε αυτό είναι κόκκοι φρεσκομμένου καφέ, είτε δημητριακά, καμμένη ζάχαρη ή καραμέλα, με νότες κερασιών, ξηρών δαμάσκηνων και σοκολάτας.

Όλες είναι πολύ ευέλικτες παρτενέρ για το τυρί, μιας και μπορεί να ταιριάξουν εξ ίσου με έναCheddar (ώριμο ή και φρεσκότερο), αλλά και με ένα ώριμο τυρί με πλυμένη φλούδα (washed rind cheese), δηλαδή με κάποιο από τα «βρωμερά» τυριά, όπως το Münster, το Pont l’Eveque ή το Limburger. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι να θυμόμαστε ότι επειδή οι σκούρες μπίρες έχουν γενικά έντονη γεύση και πληθώρα αρωμάτων, είναι εύκολο να επισκιάσουν ένα τυρί με πιο ήπια γεύση, όπως είναι, για παράδειγμα, το Edam, το Gouda ή το Brie, ή οι πιο γλυκές από τις Ελληνικές γραβιέρες. Επίσης, τα φρέσκα, λευκά τυριά, ακόμη και τα πιο ξινά, προτιμούν τις «ξανθιές» (lager) μπίρες…

Το λέμε και το ξαναλέμε όμως: de gustibus et de coloribus non disputandum est. Η δική μας άποψη είναι πως πρέπει κανείς να δοκιμάζει με όποιον τρόπο θέλει και να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Κι αν ανακαλύπτει κάτι αξιόλογο, να το μοιράζεται με τους υπόλοιπους!
www.cheeselovers.gr
Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες