Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η πρωταθλήτρια Κρητική εταιρεία του κλάδου!


Το να προσφέρεις στον συνάνθρωπο, να υποστηρίζεις εθελοντικές οργανώσεις και να ενισχύεις προσπάθειες που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα αυτών που έχουν ανάγκη, δεν μπορεί παρά να σε γεμίζει χαρά!
Στον επιχειρηματικό κόσμο, αυτό ονομάζεται Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση απέναντι στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται η κάθε επιχείρηση. 

Στην Κρήτη, έναν τόπο όπου τα αισθήματα της προσφοράς και της αλληλεγγύης βρίσκονται στο DNA μας, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των τοπικών εταιρειών αναπτύσσεται ραγδαία κι εδώ και πολλά χρόνια, έχει έναν μόνιμο «πρωταθλητή»: Την εταιρεία Χαλκιαδάκης, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Κρήτης και μάλιστα με αθόρυβη συνεχή στήριξη σε πολλές δεκάδες χιλιάδες άμεσα και έμμεσα ωφελούμενους. Μόνο το 2016, 102 πολιτιστικοί σύλλογοι, 110 σχολικοί φορείς, 77 φιλανθρωπικές οργανώσεις, 6 κοινωνικά παντοπωλεία, 29 αθλητικές ομάδες και 4 δομές συσσιτίων σε ολόκληρη την Κρήτη, υποστηρίχτηκαν αποτελεσματικά από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης με ποσό που ξεπέρασε τις 200.000 €, συν επιπλέον δωρεές ανάλογης αξίας σε εξοπλισμό και τρόφιμα!

Η αγκαλιά αλληλεγγύης της εταιρείας περιλαμβάνει προϊόντα σε κοινωνικά παντοπωλεία, υλικά για υιοθεσίες ηλικιωμένων και βρεφών, προϊόντα για συσσίτια αγάπης, χορηγίες σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, για σχολικό εξοπλισμό, για δράσεις πολιτισμού, προσφορές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, χορηγίες για ιατρικό εξοπλισμό, δωρεές και πολλές ακόμα δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς.
Ακόμα όμως σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι με την στάση της αυτή, η εταιρεία Χαλκιαδάκης, παρακίνησε κι έδειξε τον τρόπο και στους καταναλωτές, που ανταποκρίθηκαν – και ανταποκρίνονται – με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε σχετική δράση.




Κι αν σε ορισμένους υπάρχει ακόμα η άποψη ότι τέτοιες ενέργειες προσφοράς δεν πρέπει να προβάλλονται, ίσως θα ήταν καλό να το ξανασκεφτούν, αφού μόνο με την προβολή τους επιτυγχάνεται:

- Η διάδοση των μηνυμάτων των συλλόγων και των φορέων που ωφελούνται.

- Η επέκταση ανάλογων δράσεων από άλλες επιχειρήσεις.

- Η καλλιέργεια ενός ευρύτερου θετικού κλίματος κοινωνικής αλληλεγγύηςκαι υποστήριξης.

Έτσι και η διάδοση κάθε μηνύματος προσφοράς λειτουργεί με σημαντικά οφέλη για όλους. Γι’ αυτό κι εσείς, την επόμενη φορά που θα αντιληφθείτε μια τέτοια δράση, απ’ όπου κι αν προέρχεται και για όποιον κοινωνικό σκοπό κι αν γίνεται, διαδώστε το μήνυμα κι ενισχύστε την προσπάθεια όπως μπορείτε.

Η κοινωνική προσφορά άλλωστε, είναι υπόθεση όλων μας!

http://iraklioblog.blogspot.co.uk


Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες