Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ένας αγρότης μας αποκαλύπτει 5 έξυπνα κόλπα για να διαλέγουμε πάντα το τέλειο καρπούζι


Και σε ποιον δεν αρέσει το καρπούζι; Οι περισσότεροι έχουν πάθει εμμονή με την εκπληκτική του γεύση.
Μερικές φορές νομίζουμε πως εκτός και αν είσαι ένας έμπειρος αγρότης, το να αγοράσεις ένα ζουμερό, γευστικό και ώριμο καρπούζι είναι καθαρά θέμα τύχης.
Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι, αρκεί να ξέρετε τι ψάχνετε όταν διαλέγετε ένα καρπούζι. Πράγματι, μπορείς να καταλάβεις αν είναι ώριμο, χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις.
Γι’αυτό, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε συμβουλές από έμπειρους αγρότες που θα σας βοηθήσουν να διαλέγετε πάντα το καλύτερο καρπούζι.

Κοιτάξτε για το σημείο στο οποίο καθόταν στο χωράφι


233

Αυτό το κίτρινο σημάδι δείχνει πώς καθόταν το καρπούζι στο χώμα. Τα ώριμα καρπούζια έχουν πορτοκαλί σημάδι, όχι άσπρο.
Ψάξτε για διακλαδώσεις
Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως οι μέλισσες ακούμπησαν πολλές φορές τα σημεία επικονίασης. Όσο πιο πολλές φορές, τόσο πιο γλυκό θα είναι το φρούτο.
“Αρσενικό” και “θηλυκό” καρπούζι


234
Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τη διαφορά στο φύλο. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι πιο μεγάλα και μακρυά. Τα “κορίτσια” όμως είναι πιο στρόγγυλα και πολύ πιο γλυκά.
Δώστε προσοχή στο μέγεθος
Καλύτερα να μην διαλέξετε ούτε το μεγαλύτερο αλλά ούτε το μικρότερο καρπούζι που θα βρείτε. Διαλέξτε ένα μέτριου μεγέθους. Είναι επίσης σημαντικό, είτε μεγάλο, είτε μικρό, να φαίνεται βαρύ για το μέγεθός του.
Επιθεωρήστε την ουρά

252

Μία ξεραμένη ουρά δείχνει πως το καρπούζι είναι ώριμο. Ωστόσο, εάν η ουρά του είναι πράσινη, αυτό σημαίνει πως το μάζεψαν πολύ νωρίς και δεν θα είναι έτοιμο.

Πηγή : olastifora


Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες