Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Οι δύο απλοί λόγοι που ο Τσίπρας θα συντριβεί

Του Στρατή Μαζίδη
Δύο χρόνια νωρίτερα ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στον προθάλαμο της εξουσίας. Λίγους μήνες αργότερα απολάμβανε τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του πρωτοφανή στήριξη από την κοινωνία σε ποσοστά που άγγιζαν το 70%.

Σήμερα μετά βίας πιάνει ένα 15-16% στις μετρήσεις και αυτό το ποσοστό θα δέχεται ισχυρές πιέσεις όσο τα πράγματα χειροτερεύουν, επινοούνται νέοι φόροι και δεν πληρώνονται οι υπάρχοντες.

Ο Τσίπρας και οι περί αυτόν μπορούν να δημιουργούν όσα φανταστικά ή αδιαφορά μέτωπα θέλουν, τα οποία όμως αδυνατούν να κερδίσουν, όπως αποδείχθηκε στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών.

Δύο πολύ απλοί λόγοι θα τον οδηγήσουν στη συντριβή.

Ο πρώτος ότι έταξε τα πάντα στους πάντες και μάλιστα παρουσίαζε ως κοστολογημένο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εκείνες της ημέρες.

Ο δεύτερος πως όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τίποτε από όλα όσα είχε υποσχεθεί ότι θα επαναφέρει (πλην της ΕΡΤ και βλέπουμε το κάκιστο επίπεδό της αλλά και όλα τα κουσούρια της των περασμένων δεκαετιών) ή καταργήσει αλλά επί των ημερών οι συνθήκες κατέστησαν πολύ χειρότερες.

Όχι μόνο δεν επανήλθε το Δώρο Χριστουγέννων στις συντάξεις αλλά αυτές περικόπτονται διαρκώς. Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε. Απεναντίας αυξήθηκε και ετοιμάζεται η αντικατάστασή του από έναν άλλο φόρο που θα πονά το ίδιο με το σημερινό φόρο.

Ένα άλλο παράδειγμα, τα κόκκινα δάνεια όπου η Κομισιόν άδειασε την κυβέρνηση κι αποκαλύπτοντας πως το να πουληθεί αυτός ο αέρας (διότι αέρας είναι) μόνο σε funds και όχι και στους δανειολήπτες, υπήρξε ελληνική επιλογή.

Η σύγκριση υποσχέσεων - πραγματικότητας με συνδυασμό τα προκλητικά πολιτικά ψεύδη του Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός πως αρκετά εξ όσων εφαρμόζονται είναι καθαρές κυβερνητικές επιλογές, συνιστούν τους απλούς λόγους που τον οδηγούν στη συντριβή.

Εξελέγη για να τερματίσει το μνημόνιο, κάτι για το οποίο εμφανιζόταν προκλητικά σίγουρος, όχι να το διατηρήσει στην πιο ακραία μορφή του.


http://www.freepen.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες