Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ζήσε απλά. Ζήσε γενναιόδωρα.

Πολλές φορές, προκειμένου να εξελιχθούμε, είναι απαραίτητο να αφήσουμε πίσω μας κάποια πράγματα. Μια διαδικασία συχνά επώδυνη αλλά εξαιρετικά απαραίτητη. 
1. Καθώς μεγαλώνουμε και γινόμαστε σοφότεροι, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι χρειαζόμαστε και τι πρέπει να αφήσουμε πίσω. Καμιά φορά το να φεύγεις, είναι ένα βήμα μπροστά.


2. Ποτέ δεν θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις όλα αυτά για τα οποία είσαι ικανός αν είσαι υπερβολικά προσκολλημένος με πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω.

3. Κάποιες φορές στη ζωή υπάρχουν πράγματα που δεν είναι προορισμένα να διαρκέσουν. Κάποιες φορές οι αλλαγές που δεν θέλουμε είναι οι αλλαγές που χρειαζόμαστε προκειμένου να ωριμάσουμε.

4. Η ωριμότητα και η αλλαγή μπορεί κάποιες φορές να είναι επώδυνες, όμως τίποτα στη ζωή δεν είναι τόσο επώδυνο όσο το να μένεις κολλημένος εκεί που δεν ανήκεις.

5. Το πιο δύσκολο στάδιο της ωριμότητας είναι να αφήνεις πίσω σου πράγματα στα οποία ήσουν συνηθισμένος και να προχωρείς σε πράγματα που δεν είσαι.

6. Αποδέξου αυτό που υπάρχει, άσε πίσω σου αυτό που υπήρχε και έχε πίστη απέναντι σε αυτό που μπορεί να υπάρξει.

7. Μην φοβάσαι την αλλαγή. Η αλλαγή συμβαίνει για έναν λόγο. Ακολούθησέ την. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα αξίζει..

8. Ποτέ μην αφήνεις τον φόβο να αποφασίσει για το μέλλον σου.

9. Ο φόβος δεν υπάρχει πουθενά αλλού εκτός από το μυαλό μας. Είναι δύσκολο να ακολουθήσεις την καρδιά σου, είναι όμως τραγικό να επιτρέπεις στο ψέμα του φόβου να σε σταματήσει.

10. Δεν μπορείς πάντα να περιμένεις για την ιδανική στιγμή. Κάποιες φορές πρέπει να αφήσεις πίσω μερικά πράγματα και να τολμήσεις να το κάνεις επειδή απλώς η ζωή είναι πολύ σύντομη για να αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε να είχε γίνει.

11. Συχνά είναι αρκετά δύσκολο να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν και να προχωρήσεις. Μόλις το κάνεις όμως, θα νιώσεις ελεύθερος και θα συνειδητοποιήσεις ότι πήρες την καλύτερη απόφαση που θα μπορούσες ποτέ να πάρεις.

12. Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν έναν χρόνο πριν, ένα μήνα πριν, μια εβδομάδα πριν. Συνεχώς μεγαλώνεις. Οι εμπειρίες δεν σταματούν. Αυτό είναι ζωή.

13. Μία από τις πιο εποικοδομητικές στιγμές στη ζωή είναι όταν επιτέλους βρίσκεις το κουράγιο να αφήσεις πίσω σου πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις.

14. Ποτέ μην πιέζεις τις καταστάσεις. Κάνε το καλύτερο που μπορείς και μετά άφησε να δεις πώς θα εξελιχθεί. Αν είναι να γίνει, θα γίνει. Μην πιέζεις τον εαυτό σου για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις.

15. Το να εγκαταλείπεις και το να προχωράς μπροστά είναι δύο πολύ διαφορετικές έννοιες.

16. Το να προχωράς μπροστά δεν σημαίνει να ξεχνάς, σημαίνει ότι διαλέγεις την ευτυχία αντί για την δυστυχία.

17. Το να εγκαταλείπεις δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος. Καμιά φορά σημαίνει ότι είσαι αρκετά δυνατός και έξυπνος ώστε να αφήνεις πράγματα πίσω σου και να ωριμάζεις.

18. Ζήσε απλά. Ζήσε γενναιόδωρα. Μίλα ειλικρινά. Ανάπνευσε βαθιά. Κάνε το καλύτερό σου. Και άσε όλα τα υπόλοιπα στις δυνάμεις που βρίσκονται πάνω από σένα.

19. Με όποιον τρόπο κι αν ζήσεις, κάποιος θα απογοητευτεί. Επομένως ζήσε αληθινά και βεβαιώσου ότι στο τέλος δεν θα είσαι ΕΣΥ εκείνος που θα απογοητευτεί.

2ο. Είσαι αρκετά ΚΑΛΟΣ, αρκετά ΕΞΥΠΝΟΣ, αρκετά ΚΑΛΟΣ, αρκετά ΔΥΝΑΤΟΣ. Δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον να σε αξιολογήσει. Είσαι ήδη αξιόλογος.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες