Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Πολλές φορές έχει πλάκα να παρατηρεις τον πολιτισμό της χεστρας…


Υπάρχουν εκατοντάδες  μη κερδοσκοπικές εταιριες οι οποίες παίρνουν τεράστια ποσά από την ενωμένη ευρώπη για να κάνουν υποτίθεται το κοινωνικό τους έργο..

Αν είσαι ένας από τους ανθρώπους που κοιμάσαι πριν τη 1:00 για να πας στη δουλειά σου το πρωί  δεν έχεις δει καμία διαφήμιση από αυτές τις μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις…
Αν η δουλειά σου είναι βράδυ η μένεις ξύπνιος τα βράδια για οποιοδήποτε λόγο… θα παρατηρήσεις ότι κατά τις 4:00  το πρωί ξεκινάνε να εμφανίζονται όλες οι διαφημίσεις οι οποίες έχουν σχέση για την προστασία σου για την προστασία του περιβάλλοντος για τον κίνδυνο των ναρκωτικών για τα κακοποιημένα παιδιά και πάρα πολλά ακόμα….
Η ερώτηση είναι εφόσον όλα αυτά έχουν να κάνουν σχέση με το καλό μας και η ενημέρωση Αυτή είναι για την προστασία μας γιατι στο διάολο οι διαφημίσεις αυτές βγαίνουν μόνο μετά τις 4:00 το πρωί… δεν απευθύνονται σε όλο το κοινό;
Ποιος θα τις δει 4:00 το πρωί;  πώς θα μάθει ο άλλος πως θα πάρει τηλέφωνο αν δει για μία κακοποιημένη γυναίκα στις 4:00 το πρωί; ποια η ουσία να βγάζεις διαφημίσεις κοινωνικού περιεχομένου και ενημέρωσης για το κοινό καλό στις 4:00 το πρωί;
Με το σκεπτικό όμως του πολιτισμού της χεστρας  κάποιος απλά θα πει ότι εκείνη τη στιγμή είναι πιο φθηνές οι διαφημίσεις….. δεν θα σκεφτεί το απλό… Ότι έχει παρθεί η επιχορήγηση…. και το κονδύλι και η διαφήμιση έχει γραφτεί σαν να είναι Prime time…. και απλά Κανείς δεν θα κάτσει να ψάξει  αν βγήκαν στις 9:00 το βράδυ ή στις 4:00 το πρωί!
Το 3% του πλανήτη  είναι πλουσιότερο από το 97%,  ενώ εμείς έχουμε νεράκι να πιούμε κάποιοι πατεράδες βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν νερό να πιουν…. εμείς από την άλλη θα τσακωθούμε στο καφενείο για το ηταν  σωστό ή όχι ο Τσίπρας  να βάλει στα τιμολόγια το κοινωνικό χαράτσι…!
Ενώ εμείς έχουμε να φάμε  και θα γίνω σκληρός όταν πω έστω και από τα σκουπίδια  κάποια άλλοι άνθρωποι δεν έχουν ουτε καν σκουπίδια….να φάνε!
..και αυτοί οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν είναι λίγοι..  πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με 2 δολάρια την ημέρα… για να πάνε σχολείο περπατάνε δεκάδες χιλιόμετρα…. και στην περίπτωση που ένα μέλος της οικογένειας αρρωστήσει Αρχίζουν και κάνουν δεήσεις στους θεούς τους να μην το πάρει τόσο σύντομα!
Εμείς μπορεί να τσακωθούμε  γιατί στο ΥΓΕΙΑ το δωμάτιο δεν ήτανε μονόκλινο και ήταν δίκλινο…. και το τιμολόγιο είναι αυξημένο χωρίς λόγο!
Υπάρχουν βολεμένοι οι οποίοι ακολούθησαν  έρποντας και γλύφοντας ιδεολογίες και κομματικά   γραφεία…. οι οποίοι παίρνουν μισθό μεγαλύτερο και από διευθυντή πολυεθνικής…. χωρίς να έχουν κάν τις γνώσεις μιας γραμματέας….
Από την άλλη υπάρχουν γιατροί  που μπορεί να μένουν ξυπνιοι  και για τρεις μέρες  παίρνοντας 700 ευρώ το μήνα για να εξυπηρετήσουν σε ένα μεθοριακό  ιατρείο….
Είναι ένα τρελά αδικο μπάχαλο αυτός ο πολιτισμός χεστρας, σε όλα τα επίπεδα, από κοινωνική δικαιοσύνη μέχρι αξιοκρατία…. από την τύχη του να παραμείνεις ζωντανός αν είσαι σε μία χώρα και για τον ίδιο λόγο να πεθάνεις αν είσαι σε μία άλλη χώρα!
Και εμείς επιμένουμε στις θέσεις μας, στις αντιλήψεις μας,στις απόψεις μας οι οποίες έχουν χτιστεί αποκλειστικά και μόνο από το προσωπικό μας συμφέρον…
Ενώ είμαστε ανίκανοι  να χωρίσουμε δυο γαϊδάρων άχυρα έχουμε την τεράστια ψευδαίσθηση της ελευθερίας  και νομίζουμε ότι έχουμε και το δικαίωμα της Ειρήνης και της ευημερίας…. θυμώνουμε μάλιστα αν κάτι από όλα αυτά Μας πλασαριστεί σαν κίνδυνος απέναντί μας!
Πολλές φορές έχω σκεφτεί Με ποιον τρόπο θα βρω την εξίσωση που θα μετράει την απόσταση ανάγκης και ενδιαφέροντος κάθε  ανθρώπου….
Δεν πάει να καεί το σπίτι του γείτονα  φτάνει το δικό μου να είναι καλά…μικρή απόσταση τα γειτονικά σπίτια!
Κάποτε ήμασταν στις γειτονιές κάποτε ήμασταν στις αλάνες,  ήταν δικές μας γειτονιές και κανείς δεν μπορούσε να της  πλησιάσει… τώρα μας τις πήραν οι πιο ελεύθεροι…. αυτοί που γυρνούν στους δρόμους… Αυτοί που θέλουν να είναι κάτω από τον καθαρό ουρανό!
Εχω αναρωτηθεί πολλές φορές Για το πόσο ελεύθεροι τελικά είναι οι άστεγοι άνθρωποι… τους ανήκουν οι δρόμοι…!
Τα όριά μας,  τα σύνορα της σκέψης μας,  τα σύνορα των ονείρων μας….  είναι τα ίδια σύνορα του χαρτη του μέλλοντός μας… Όταν αυτά αρχίσουν και μικραίνουν μικραίνει και ο χάρτης…!
Δεν υπάρχει πιο παράδοξη ηλιθιότητα από το να πιστεύεις ότι θα αντιμετωπίσεις τη φυλακή την παγκόσμια κοιτώντας μόνο την πάρτη σου… Κανείς ποτέ δεν γλίτωσε πολεμώντας το θηρίο μόνος του… Εκτός και αν συνεργαστεί με το θηρίο!
Επί της ουσίας όλοι εκει έξω Λοιπόν που σήμερα είσαστε φωνακλάδες και δηλώνεται μεγάλες κουβέντες, που εύκολα κρίνετε τα έργα τον άλλον χωρίς να έχετε τολμήσει ποτέ να πράξετε ένα δικό σας έργο,  που εύκολα στέκεστε  σαν αρνητές οποιασδήποτε προσπάθειας…. μόνο και μόνο γιατί ο ιός.. του εγώ και η πάρτη μου  σας έχει καταπιεί ολόκληρους…είσαστε μελλοντικοί εθελοντές συνεργάτες σε αυτό που δηλώνεται σήμερα ότι θέλετε να πολεμήσετε!
Είσαστε οι πρώτοι που θα βάλετε το τσιπάκι,  είσαστε οι πρώτοι που Θα αλλάξετε σύνορα και θα συναινέσετε σε αυτό,  είσαστε οι πρώτοι που Θα αλλάξετε σημαία και θα σφύριζετε αδιάφορα…
Τα πράγματα είναι απλά,  όταν υπάρχει κίνδυνος πρέπει να υπάρχει το σθένος της αντίστασης να τον αντιμετωπίσεις…. για να έχεις σθένος  πρέπει να έχεις δεσμούς… Άρρηκτους δεσμούς… αληθινούς δεσμούς….. Όχι δεσμούς σου με τον ξάδερφο και τον κουμπάρο…. αλλα δεσμούς σαν σώμα Εθνικό…. δεσμούς σαν αρχαία εντολή και ενθύμηση…. εκτίμηση για τη σωστή διαδικασία… κυτταρική μνήμη το τι είναι το σωστό πρέπει!
Πού βρίσκεσαι λοιπόν αυτή τη στιγμή;  το μικρό ποσοστό της Ελλάδος που δηλώνει ότι υποστηρίζει μία αριστερή ιδεολογία κατάφερε να σου αλλάξει την ιστορία…. Εσύ τι θα κάνεις Για αυτό;
Ενα τσούρμο από 200 όρθια κορμιά με γραβάτες  Κατάφερε να σου στήσει τη μεγαλύτερη οικονομική κομπίνα στην ιστορία της ανθρωπότητας…. και σου τα πήρε όλα… Μέχρι και το νερό!  Εσύ τι θα κάνεις Για αυτό;
Η επικοινωνία και η αποχαύνωση  μαζί με το μαστίγιο της επιφανειακής πληροφορίας κατάφεραν να σου νικήσουν οποιαδήποτε εννοιολογική τοποθεσία είχε να κάνει με την έννοια χώρα,  Έθνος,  φυλη….  Εσύ τι θα κάνεις Για αυτό;
Η ανθρωπότητα πεθαίνει μέρα με την ημέρα,  ο πολιτισμός της πεθαίνει μέρα με την μέρα….  και την ίδια στιγμή που Αυτό συμβαίνει και δεν είναι συνωμοσία… Εχεις ολόκληρες γενιές να πιστεύουν… Επειδή έτσι Έχουν εκπαιδευτεί…. Ότι αυτός ο πολιτισμός είναι εξέλιξη….!
Όλα έχουν να κάνουν με τον πήχη… αν Ο πήχης πριν 1.000 χρόνια ήταν στα 2 μέτρα και σήμερα είναι στα 1.80   τότε δεν έχεις εξέλιξη έχεις έκπτωση…
Άν  Εσύ είχες μνήμη για τις πραγματικές σου δυνάμεις, την πραγματική σου φύση,  τις ιδιότητες που σου εγκλώβισαν,  τις ελευθερίες που έχασες….. δεν θα θεωρούσες ότι το κινητό είναι εξέλιξη αν π.χ  είχες την ικανότητα της τηλεπάθειας!
Η ανθρωπότητα είναι σε έκπτωση,  αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι που θυμούνται είναι  λίγοι…!
Σε ποιο υψος πηχη. ηταν παλιά η δημοκρατία,  η ανθρωπιά,  η συνείδηση, η  ηθική της επιστήμης,  το μέτρο, το κάλλος,  η τέχνη, ο έρωτας, η ελευθερία…..!
θα καταλάβουμε σε τι μεγάλη έκπτωση βρισκόμαστε όταν εμφανιστεί ο ιός ο οποίος δεν θα μπορεί καμία επιστήμη να τον ισορροπήσει, γιατί για κάθε στιγμή που βιώνουμε στο τώρα  είναι η μέγιστη στιγμή που πιστεύουμε ότι έχουμε  εξαντλήσει όλα τα όρια μας…. κι αν κόψεις το χρόνο σε τετράκις τρισεκατομμύρια στιγμές  Θα δεις ότι σε κάθε πλάνο της ιστορίας η συνείδηση όλων  πίστευε  ότι έχει φτάσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!
Αλλά πάντα βρισκόμασταν σε μόνιμη έκπτωση, από όλη την ιστορία της ανθρωπότητας τη γνωστή και την άγνωστη βρισκόμαστε σε μόνιμη έκπτωση…! το Γράφημα είναι μόνιμα κατηφορικό γιατί απλά όσο περνάει ο καιρός ξεχνάμε όλο και πιο πολύ την πραγματική πηγή και φύση μας!
Αν ήμουν ένα ον το οποίο μπορούσε να θεραπεύει και να θεραπεύεται γιατί σήμερα πρέπει να δω την Ιατρική  ως μία εξέλιξη…
Το πρόβλημα Λοιπόν είναι κατά πόσο μπορεί να αποδειχθεί ότι η πραγματική μας φύση έχει αυτές τις δυνατότητες,  τότε Θα πίστευαν όλοι ότι αυτός ο κόσμος είναι μία φυλακή…
Τα μυρμήγκια όταν βρίσκονται σε πόλεμο επικοινωνούν τηλεπαθητικά με το στρατηγικό επιτελείο της Φωλιάς… τα μυρμήγκια είναι Ενωμένα!
Για να δημιουργήσεις ένα δίκτυο υπολογιστών οι οποίοι θα είναι ικανοί να κάνουν ταυτοχρόνες και κοινές εργασιες….πρέπει να τα ενώσεις… Και όσο πιο πολλά ενωσεις και ανέβει η υπολογιστική τους ισχύ… τόσο πιο πολλά περισσότερα έργα  Άρα  κατά συνέπεια…. δυνατότητες και ιδιότητες παραγουν!
Σου είπα κάτι που δεν γνωρίζεις; 
Με αμφισβητείς ότι είσαι ένα ον το οποίο έχει τις ικανότητες και της δυναμεις να δει όλη αυτή την εξέλιξη του πολιτισμού της χεστρας σαν έκπτωση;
Συνέχισε να κοιτάς την πάρτη σου….αυτή η φυλακή είναι Όλη δικιά σου!
Stranger…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες