Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

«Θαρσείν χρή ταχ’ αύριον έσετ΄ άμεινον» …Απάντηση στο (sos) αναζητούνται ηγέτες


SOS! (ΑΝΑ)ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΗΓΕΤΕΣ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ

Γράφει η Χριστίνα

Ο Έλληνας δεν ξεσηκώνεται ποτέ άτακτα και ασυντόνιστα, πρέπει να συντρέξουν εκείνες οι προϋποθέσεις και εκείνοι οι λόγοι που θα τον φέρουν σε αυτό το σημείο.

Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε
τέτοια κατάσταση επαναστατικότητας τόσο, όσο δεν παίρνει άλλο. Δεν ξεσηκώνεται όμως γιατί περιμένει την κατάλληλη στιγμή, περιμένει τον κατάλληλο ΈΛΛΗΝΑ ηγέτη, περιμένει να υπάρξει ένα όραμα, μια ιδέα.

Ο Ελληνικός λαός (όπως και ο κάθε λαός) θα επαναστατήσει μόνο αν συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις, διαφορετικά θα αφανιστεί χωρίς να καταλάβει το γιατί.

-1. Θα πρέπει ουσιαστικά να υπάρξει-διαμορφωθεί ένα όραμα, μια ιδέα. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει η πνευματική εκείνη τροφή που θα καλύψει την πνευματική του αναζήτηση για να δράσει. μπορέσει να δράση.Και την σήμερον ημέρα ποιο είναι αυτό το όραμα, υπάρχει; Τι να αναλογιστούμε ειναι όραμα η αμπελοφιλοσοφία του κομμουνισμού, του σοσιαλισμού, του φιλελευθερισμού; Τίποτε απ΄όλα αυτά πλέον καθότι έχουμε ξεμείνει από όραμα-ιδέες- ιδεολογίες.

-2. Για να ξεσηκωθεί ένας λαός θα πρέπει να υπάρχει κι ένας συγκεκριμένος αντίπαλος-εχθρός.Εδώ ποιος είναι ο αντίπαλός μας, ο εχθρός μας;Η Παγκοσμιοποίηση, οι αγορές, οι δανειστές; Άρα μιλάμε για έναν εχθρό εν δυνάμει αόρατο.Τον Έλληνα τον έχουν βομβαρδίσει από παντού με έννοιες βαρύγδουπες, με όρους οικονομικούς, τον έχουν μπλέξει με όρους πολιτικούς με ονομασίες όπως Μαρξισμός, κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός ή νεοφιλελευθερισμός, κόμματα δεξιά, αριστερά, σύριζα τσίριζα κοινώς φώναζα αλλά κανείς δεν μ΄άκουγε, στην τελική εδώ πατώ κι αλλού βρίσκομαι.Υπάρχει άραγε ορατός εχθρός εθνικός ή ταξικός στην τελική τελική;Και ειδικά σε μια κοινωνία όπως η δική μας όπου το όλο σύστημα της στηρίχτηκε στην ρουσφετολογία. Του «δίνω και παίρνω» κάτω απ το τραπέζι και κεκλεισμένων των θυρών.Ή όποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη»διορίζεται στο δημόσιο και οι υπόλοιποι»πληρώνουν το μάρμαρο»;

Ο σημερινός πόλεμος που δίνουμε είναι πρωτίστως πνευματικός και έχει σχέση με την εθνική ταυτότητά μας και τη θέση μας στο χρονοντούλαπο της μελλοντικής ιστορίας που θα πρέπει να γράψουμε και κατά δεύτερον οικονομικός.Προσπαθούν να μας στερήσουν απ την ιστορία μας και να μας αποκόψουν από τον πολιτισμό μας.Για λόγους -πολιτικούς – και όχι επιστημονικούς κινούμαστε προς τον πολιτικό αχταρμά της παγκοσμιοποίησης, για να χάσουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα την εθνική μας συνείδηση, τις πνευματικές μας ρίζες, την πολιτιστική μας κληρονομία.Γι αυτό και γίνεται ευρεία η χρήση του όρου «ριζοσπαστική».Δείτε την ετυμολογία της λέξης σπάω την ρίζα (ριζά-σπάσιμο).
Λαός κύριοι με σπασμένες ρίζες είναι εύκολα χειραγωγούμενος, εύκολα κυβερνάται, είναι όχλος και πάνω απ΄όλα είναι πειθήνιος. Όμως και το καθεστώς δεν είναι αφελές. Σκόπιμα με την προπαγάνδα του, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π. μας δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιείται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του «αόρατου» εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες.

-3. Ένας λαός για να ξεσηκωθεί και πολύ περισσότερο εμείς οι Έλληνες θα ξεσηκωθεί μόνο αν υπάρξει εναλλακτική πρόταση που θα υπόσχεται απτά (χειροπιαστά) καλυτέρευση της θέσης του την σήμερον ημέρα.Θα πρέπει δηλαδή να υπάρξει προοπτική βελτίωσης της παρούσας θέσης. Ένας λαός δηλαδή ξεσηκώνεται, όχι για να πάει αυτοκτονικά σε χειρότερη κατάσταση, αλλά για να βελτιώσει τη ζωή του. Ποια είναι άραγε η εναλλακτική πρόταση που υπόσχεται καλυτέρευση της θέσης του λαού;
Ποίο είναι αυτό το πολιτικό σύστημα που θα καλύψει αυτή του την ανάγκη???
Υπάρχει άραγε σήμερα; έχει σχηματοποιηθεί??έχει λάβει σάρκα και οστά???ΟΧΙ
-3. Και το πιο σπουδαίο για να ξεσηκωθεί ο λαός θα πρέπει να υπάρξει ένας ηγέτης ή μια ομάδα ανθρώπων που θα ενσαρκώνει τις πιο πάνω προϋποθέσεις που αναφέραμε, θα εκφράσει τη λαϊκή βούληση και θα τεθεί επικεφαλής της «λαϊκής επανάστασης» ειρηνικής ή μη. Κανένας λαός ποτέ μα ποτέ δεν ξεσηκώνεται μόνος του άτακτα και ασυντόνιστα.Δεν είναι τρελός να θέλει να αυτοκτονήσει?? Και φυσικά ο Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα δεν θα γεννήσουν μόνοι τους τις προϋποθέσεις αυτές, αυτές (οι προϋποθέσεις) θα εκφραστούν σε μια δεδομένη χρονική-ιστορική- στιγμή, όταν θα έχουν λάβει «οστά» θα έχουν δηλ. σχηματοποιηθεί. Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζουν και δεν σχηματοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις, οι ιδέες και τα οράματα τόσο και δεν θα εμφανίζεται και ο Ένας και Μοναδικός Ηγέτης και άρα δεν θα λαμβάνει οστά και η επανάσταση.Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να σχηματοποιηθούν κατ’ αρχήν οι άνωθεν προϋποθέσεις και τότε θα υπάρξει αμέσως η εξέγερση και η ανατροπή.

Γι’ αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται με κολοσσιαίες και προκλητικές αμοιβές τα ίδια φθαρμένα πολιτικά σκουπίδια.Τα ίδια πολιτικά πρόσωπα και οι γόνοι αυτών ως άφθαρτοι και αμόλυντοι που θα μας σώσουν, από ποιόν όμως;

Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε εμείς ως λαός με ποιους έχουμε να κάνουμε, αλλιώς χαθήκαμε, σβήσαμε απ΄τον παγκόσμιο χάρτη και απ΄την Ιστορία.

Πρέπει να κατανοήσουμε και να δούμε με καθαρή ματιά, πέρα από κομματικές παρωπίδες ποίο είναι το παγκόσμιο αυτό σύστημα που μας κυβερνά και θέλει τον αφανισμό μας και να αναδείξουμε μέσα από τους κόλπους της κοινωνίας μας πρόσωπο όχι πολιτικό, όχι που να ανήκει σε παραδοσιακούς πολιτικούς χώρους, αλλά τον ένα και μοναδικό Ηγέτη Έλληνα που να θέλει το καλό της πατρίδας μας, να αγωνιστεί γι αυτήν, να την αναδείξει, να την σηκώσει απ τις στάχτες της και να την στήσει ξανά στο βάθρο της.

Εκεί που της πρέπει, εκεί που της ανήκει. Δικαίωμα στο αύριο, στο μέλλον έχουμε όλοι και κανένας δεν μπορεί να μας το στερήσει.

Έλληνες «Θαρσείν χρή ταχ’ αύριον έσετ΄ άμεινον» που μεταφράζεται «Πρέπει να έχετε θάρρος ίσως αύριο να είναι καλύτερα»,.

 http://thesecretrealtruth.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες