Ένα από τα πιο κλασσικά διλλήματα μπροστά στον κατάλογο ενός εστιατορίου είναι «κρασί ή μπύρα»;. Αυτό φαίνεται πως απασχολούσε και τον Filip Decroix, οινοποιό από το Βέλγιο, και κατάφερε να βρει απάντηση στο ερώτημά του.
Δημιούργησε ένα λευκό κρασί με γεύση μπίρας, το οποίο συνδυάζει Chardonnay με βελγικό λυκίσκο.
Το όνομα του είναι «Steenstraetse Hoppewijn» και σύμφωνα με τον δημιουργό του Filip είναι ένα κρασί που θα εκτιμούσαν οι Βέλγοι σομελιέ. Για να καταλήξει στη μορφή που έχει σήμερα το λευκό κρασί με γεύση μπίρα, ο Filip έκανε πολλά πειράματα, μέσα από μία περίπλοκη και δαπανηρή διαδικασία.Στα πειράματα άλλαζε τις ποσότητες λυκίσκου και πρόσεξε πολύ τη θερμοκρασία και τον χρόνο ωρίμανσης του καρπού, τα οποία, όπως έμαθε παίζουν σημαντικό ρόλο.
Τελικά, μετά από πολλές δοκιμές, το λευκό κρασί με γεύση μπύρας είναι γεγονός και μάλιστα απέσπασε ήδη τα πρώτα θετικά σχόλια από τους ειδικούς.
Μέχρι στιγμής, ο Filip έχει έτοιμες περίπου 3000 φιάλες, ενώ ετοιμάζει τη δεύτερη παρτίδα, 8.000 φιαλών.
www.iefimerida.gr
Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου