Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μήλα Ζagorin έγιναν 100 ετών και μπαίνουν σε νέες κατηγορίες



Tην χρονιά που συμπληρώνει 100 χρόνια πορείας επέλεξε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου για να κάνει την είσοδο του στην αγορά της μεταποίησης.
Ο Συνεταιρισμός που αυτή την στιγμή διαθέτει μόνο νωπό επιτραπέζιο μήλο, μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να παρουσιάσει πετιμέζι με πρώτη ύλη φιρίκι Πηλίου προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης απαλλαγμένο πλήρως από συντηρητικά και πρόσθετα. Πρόκειται για το πρώτο προϊόν μεταποίησης μήλου στην ιστορία του  Συνεταιρισμού και θα φέρει, φυσικά, το brand Ζagorin. Θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον Γυναικείο Αγροσυνεταιριστικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και στόχος είναι να παρουσιαστεί στην διεθνή έκθεση SIAL 2016, η οποία πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-20 Οκτωβρίου στο Παρίσι.
Η τοποθέτηση του νέου προϊόντος θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα σε τοπικά καταστήματα και delicatessen ενώ συζητήσεις πραγματοποιούνται και με μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, με στόχο την πανελλήνια παρουσία. Επίσης, θετική υποδοχή υπάρχει και από το εξωτερικό, με τον συνεταιρισμό να έχει πραγματοποιήσει σχετικές επαφές με τους ελληνοκύπριους επιχειρηματίες  Ανδρέα και Ευαγόρα Μαυρομάτη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Γαλλία και μεταξύ άλλων διαθέτουν shop in shops στα πολυκαταστήματα Galleries Lafayette, με ελληνικά προιόντα.
Πέρα από  το πετιμέζι ο μέσα στο 2017 ο Συνεταιρισμός αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά chips από μήλα ποικιλίας ρενέτες με χαμηλά σάκχαρα κατάλληλα για διαβητικούς καθώς και  χυμός μήλου, πάντα υπό το brand Zagorin. 
O Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου θεωρείται σήμερα ένας υγιής επιχειρηματικά συνεταιρισμός που επηρεάστηκε από την κρίση αλλά αντέχει και αναπτύσεται, αφού είναι ο κυριότερος φορέας εμπορικής δραστηριότητας και ανάπτυξης στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει κανένα «άνοιγμα» στην Μαρινόπουλος καθώς η σχετική συνεργασία έχει τερματιστεί από το 2011, με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού. Από την άλλη, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και συνεργασία με τις Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl και Metro.
http://www.economy365.gr


Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες