Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ρύθμιση για χρέη κάτω από 20.000 ευρώ: Οι βασικοί άξονες


Νέες πληροφορίες για την προωθούμενη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις, για χρέη ελεύθερων επαγγελματιών με «ταβάνι» τις 20.000 ευρώ, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η ρύθμιση που θα βασίζεται στη φιλοσοφία αλλά και στου κανόνες του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της σύνταξης και επεξεργασίας τους. Βάσει των τελευταίων «διαρροών», όπως  ο ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική ιδιότητα (όχι μισθωτούς και συνταξιούχους) οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο άνω του 85% των συνολικών τους χρεών, ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς δυνατότητα πτωχευτικής διαδικασίας και όσους χρωστούν έως 20.000 ευρώ προς όλους τους πιστωτές.
Σύμφωνα με τα «Τα Νέα», προβλέπεται διαγραφή προσαυξήσεων έως και 95%, αν και κατά άλλες πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο καθολικής διαγραφής των προσαυξήσεων. Επιπρόσθετα η ρύθμιση περιλαμβάνει διαγραφή της βασικής η οποία έχει δημιουργηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016) έως και 30% με κριτήριο την βιωσιμότητα της επιχείρησης.
Επίσης, για βασικές οφειλές έως 3.000 ευρώ, η αποπληρωμή τους μαζί με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής θα γίνεται σε έως 36 μηνιαίες δόσεις (κατ’ ανώτατο όριο). Μάλιστα, ημ ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι  50 ευρώ, χωρίς δυνατότητα διαγραφής κανενός ποσού.
Για βασικές οφειλές άνω των 3.000 ευρώ η αποπληρωμή αυτών και των επ’ αυτών προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσμης καταβολής θα γίνεται σε έως 20 δόσεις (το ανώτατο όριο) με ελάχιστη μηνιαία δόση 50 ευρώ, χωρίς δυνατότητα διαγραφής βασικής οφειλής.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη κάνει χρήση των ισχυουσών ρυθμίσεων σε 12 ή 100 δόσεις.
http://www.sofokleousin.gr
Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες