Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Marilou's Book: Καλοκαιρινές "Ψιχάλες"


γράφει η Μαριέττα Λάμπρου
Ο ήλιος καυτός πάνω από τα κεφάλια μας, τα κορμιά βαριανασαίνουν καθώς βηματίζουν στο δρόμο   και ακόμη βαρύτερες οι ψυχές αυτών που αδυνατούν να απολαύσουν κάποιο δροσερό βουνό ή μια δροσιστική παραλία και μέσα σε όλα αυτά διογκωμένοι λογαριασμοί , αυξημένα έξοδα διαβίωσης και άκρως περιορισμένες οικονομικές αποδοχές. 

Δυστυχώς αυτό τείνει να γίνει το προφίλ του νεοέλληνα που αργοπεθαίνει  μέσα στην ίδια του την πατρίδα...
 Πρέπει όμως να το βάλουμε τόσο κάτω;;;;; 
Μήπως πρέπει να αναζητήσουμε καλοκαιρινές "ψιχάλες" μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις μας;; 
Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να στραφούμε στο διπλανό μας που μέσα στο βάρος των δικών μας θεμάτων μπορεί ούτε καν να τον βλέπουμε και μέσα από την αναδίπλωση των ανθρώπινων σχέσεων να δώσουμε αλλήλοις μερικές δροσιστικές καλοκαιρινές ανάσες ζωής....  
Μπορούμε να καλέσουμε το γείτονά μας να πιούμε  μια δροσιστική μπύρα ή ένα δροσιστικό καφεδάκι στη βεράντα μας ή στην αυλή μας.
Μπορούμε να καλέσουμε  κάποιους φίλους μας που δεν διαθέτουν εξοχική κατοικία στη δική μας, αν διαθέτουμε, κι ας ξεβολευτούμε για ένα Σαββατοκύριακο αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία για ένα διαφορετικό  ΣΚ μακριά από την πόλη. 
Μπορούμε να οργανώσουμε ομαδικές οικονομικότερες αποδράσεις ή ειδάλλως  να απολαύσουμε τη δροσιά της δημοτικής πισίνας της πόλης μας. 
Προυπόθεση όμως για όλα αυτά είναι η καλή πρόθεση και η διάθεση να περάσουμε μαζί με τους άλλους έστω και κάποιες ώρες ξέγνοιστα και μακριά από τις προσωπικές μας αγωνίες και δυσκολίες της καθημερινότητας.
 Και το να κάνουμε αυτή την αρχή είναι δύσκολο, γιατί την έχουμε ξεχάσει...
Κλειστήκαμε στα καβούκια της καθημερινότητας και όχι μόνο των πολυκατοικιών,ξεχάσαμε τις φιλικές συναναστροφές βουτηγμένοι στα δικά μας καθημερινά προβλήματα,αποξενωθήκαμε και από συγγενείς και από γνωστούς.
 Νομίζω όμως για όλους μας ότι ήρθε η ώρα να δούμε το καλοκαίρι μας λίγο πιο δροσιστικό και υποφερτό μέσα από "ενέσεις" ενδυνάμωσης των ανθρωπίνων μας σχέσεων που θα μας απαλύνουν τη βαριά και καυτή καθημερινότητα που κάποιοι μας επέβαλαν μέσα από τις πράξεις και παραλείψεις τους και ο νοών νοείτω....

Καλό καλοκαίρι με ευχάριστες και ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές "ψιχάλες" .


MAPIETTA ΛAMΠPOY (MAPIΛOY), NOMIKOΣ - ΔIEYΘYNTPIA TΩN ΔIAΔIKTYAKΩN ΠEPIOΔIKΩN FEMALEVOICE.GR και STATUSVOICE.GR

http://www.femalevoice.gr

Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες