Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Mάθετε ποιες Ελληνίδες νύφες προτιμούν τα δικά μας Sauvignon-Blanc!



Όταν το κρασί είναι ένα δροσερό Sauvignon Blanc Ελληνικής παραγωγής, ο γάμος για να... στεριώσει θέλει ποικιλία Ελληνικών τυριών.

Με καταγωγή από τη Γαλλία και, συγκεκριμένα, από την περιοχή του Λίγηρα, το Sauvignon Blanc είναι ποικιλία που έγινε πολύ γνωστή για τον αρωματικό της χαρακτήρα, τις υψηλές οξύτητητες και τα φυτικά της αρώματα και σταδιοδρομεί, με επιτυχία, διεθνώς. Ευδοκιμεί σε όλον τον κόσμο, από τη Νέα Ζηλανδία ως τη Χιλή, αλλά και στη χώρα μας, όπου έχει κάνει πολλούς και πιστούς φίλους. Είναι αγαπητό για τη ζωηράδα, τη φρεσκάδα, την ευλυγισία αλλά και την ικανότητα να αναδεικνύει τις γεύσεις της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας.
Στην Ελλάδα η ποικιλία έχει βρει τις κατάλληλες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, από τη Βόρειο Ελλάδα ως την Κρήτη, για να ωριμάσει σωστά το φρούτο και να αναδείξει τις χάρες και τα προσόντα του. Το τελικό αποτέλεσμα, είναι ένα γοητευτικό, ευέλικτο κρασί , με φρουτώδη αρώματαεσπεριδοειδών, ροδάκινου, πεπονιού και εξωτερικών φρούτων, φρέσκο και δυναμικό, αλλά, ταυτόχρονα, με γεύση πλούσια και στρογγυλεμένη.
Το προφίλ του Sauvignon Blanc – ιδιαίτερα του Ελληνικού- επιτρέπει τη συνύπαρξή του με υλικά και τρόφιμα που δεν ταιριάζουν εύκολα με άλλα λευκά κρασιά, όπως οι ντομάτες, οι πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλλά και η φέτα, τα καπνιστά τυριά και τα πιπεράτα, ξινούτσικα κατσικίσια. Αυτός είναι ο λόγος που το καθιστούν περιζήτητο...γαμπρό στη Μεσογειακή κουζίνα.
Katsikisio tyri cheeselovers
Καλοκαιράκι, βεράντα, κήπος, παρέα...ανοίξτε ένα δροσερό Ελληνικό Sauvignon Blanc της αρεσκείας σας – η ιδανική θερμοκρασία είναι 12°C- και συνοδέψτε το με μια πιατέλα εξ ίσου ελληνικών τυριώνπου παντρεύονται αρμονικά με το νευρώδες, αρωματικό κρασί, υποστηρίζοντας το ένα τη γεύση του άλλου. Είναι κατά κύριο λόγο λευκά τυριά, από μαλακά έως σκληρά, που ισορροπούν με τη γλύκα του συγκεκριμένου λευκού κρασιού:
Μανούρι Π.Ο.Π., το παραδοσιακό λευκό τυρί, που φτιάχνεται από τον στραγγισμένο ορρό του γάλακτος που προκύπτει κατά την παραγωγή της φέτας, στον οποίο προστίθεται επιπλέον γάλα. Γεύση απαλή, κρεμώδης υφή και λίγο αλάτι.
manouri cheeselovers
Μελίχλωρο (Μελίπαστο) Λήμνου, το ημίσκληρο τυρί από πρόβειο γάλα (η σκληρότητά του εξαρτάται από τη φάση ωρίμανσής του) που μπορείτε, επίσης, να σερβίρετε ψημένο, σε σαγανάκι.
Πετρωτή (Τήνου ή Άνδρου, δεν έχει σημασία, γειτονικά νησιά, γειτονικά...τυριά, από αγελαδινό γάλα το πρώτο, από κατσικίσιο ή πρόβειο το δεύτερο!): Παίρνει το όνομά του επειδή στην παραγωγή του, όταν στραγγίζει, το καπακώνουν με μια πέτρα για να βγάλει όλα τα υγρά του.
Βολάκια Άνδρου ή Τήνου, τα στρογγυλά ή σε σχήμα αχλαδιού τυράκια που προκύπτουν από την Πετρωτή, αφού θρυμματιστεί ,αλατιστεί και κρεμαστεί σε σακούλες μέχρι να ξεραθεί ακόμη περισσότερο.
Κατσικίσιο Μετσόβου, το γνωστό και ως Μαΐσιο, γιατί παράγεται από το γάλα που αρμέγεται τον Μάιο, όταν οι γίδες τρέφονται με τα πρώτα, τρυφερά φύλλα των πουρναριών. Είναι αποκλειστικά παραγωγή του τυροκομείου του Ιδρύματος Τοσίτσα.

Όπως πάντα, εμείς σας προτείνουμε και σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε τη δική σας ποικιλία, φροντίζοντας να επιλέξετε τυριά σχετικά πιο ξινά, κυρίως πρόβεια ή κατσικίσια, ακόμη και φέτα ή γιδοτύρι, ώστε να ισορροπείται ο έντονα φρουτώδης χαρακτήρας της ποικιλίας Sauvignon Blanc, που βεβαίως κι αυτός διαφέρει, από ετικέτα σε ετικέτα, ανάλογα με την τοποθεσία του αμπελώνα... 
www.cheeselovers.gr
Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες