Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Απόλαυση χωρίς ενοχές: 10 υπέροχα cocktails χωρίς αλκοόλ



Το καλοκαίρι έχει μπει δυναμικά και ποιος μπορεί να φανταστεί καλύτερο τρόπο για χαλάρωση από ξέγνοιαστα απογεύματα με cocktails.
Γιατί όμως να αφυδατώνουμε τον οργανισμό μας με αλκοόλ όταν μπορούμε να απολαύσουμε αυτά τα δροσιστικά & εξίσου γευστικά ποτά, χωρίς όμως το αλκοόλ; Ας πάρουμε κάποιες εύκολες ιδέες!!
Απόλαυση χωρίς ενοχές: 10 υπέροχα cocktails χωρίς αλκοόλ


Οι συνταγές για τα μη αλκοολούχα cocktails που ακολουθούν, έχουν σχεδιαστεί για να μας δροσίσουν και φυσικά για όσους οδηγούν και δεν μπορούν να πιουν πάνω από ένα ποτό. Από εδώ και στο εξής δεν θα χρειαστεί να περιορίζεστε στο ένα ποτό!!

Δροσιστικό Ροζ γκρέιπφρουτ

Υλικά

  • 80 ml χυμό από ώριμα ροζ γκρέιπφρουτ
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 40 ml σιρόπι ζάχαρης (από ίσα μέρη ζάχαρης και νερού)
  • Παγωμένη σόδα ή ανθρακούχο νερό
  • 2 κλαράκια μέντας
  • Τριμμένο πάγο
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ποτήρι για cocktail, το σιρόπι και ένα κλαράκι μέντας.
  2. Ανακατεύουμε και πιέζουμε ελαφρά το κλαράκι με τον αναδευτήρα.
  3. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε, γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό ή σόδα.
  4. Γαρνίρουμε με το δεύτερο κλαράκι μέντας. 

Bitter Tonic

Υλικά
  • 2-3 μεζούρες bitter, ανάλογα με τα γευστικά σας γούστα (Angostura, M&S, Fee brother's cranberry bitters) το οποίο είναι ελάχιστο αλκοόλ, μόνο για τη γεύση
  • 200ml παγωμένο τόνικ
  • Φέτες από λεμόνι ή λάιμ
  • Παγάκια
Εκτέλεση
  1. Προσθέτουμε παγάκια σε ποτήρι για cocktail και προσθέτουμε το bitter.
  2. Στύβουμε μια φέτα λεμόνι ή λάιμ και συμπληρώνουμε με τόνικ.
  3. Προσθέτουμε μια φέτα λεμόνι ή λάιμ για γαρνίρισμα.

Shirley Temple

Υλικά
  • 15 ml σιρόπι γρεναδίνης
  • 15ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 200ml παγωμένη τζιτζιμπίρα
  • Κερασάκια για cocktail και φέτα λάιμ για γαρνίρισμα
  • Παγάκια
Εκτέλεση
  1. Προσθέτουμε παγάκια σε ποτήρι για cocktail.
  2. Προσθέτουμε γρεναδίνη και χυμό λάιμ κι έπειτα συμπληρώνουμε με τζιτζιμπίρα και γαρνίρουμε με κερασάκια και φέτα λάιμ.

Λεμονάδα λεβάντας

Υλικά
  • 10 γρ. λεβάντα
  • 250 ml καυτόνερό
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml παγωμένονερό (ανθρακούχο)
  • Χυμό από 2 μεγάλα ώριμα λεμόνια
  • Παγάκια
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τη λεβάντα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι και περιχύνουμε με το καυτό νερό.
  2. Αφήνουμε να σιγοβράσει για δύο λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για δέκα λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε τη λεβάντα και προσθέτουμε ζάχαρη στο υγρό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  4. Προσθέτουμε παγωμένο νερό, χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε (το μείγμα μας γίνεται ροζ).
  5. Σερβίρουμε ψηλά ποτήρια για cocktail με παγάκια.

St. Kitts

Υλικά
  • 75ml χυμό ανανά
  • 25ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 15ml σιρόπι γρεναδίνης
  • Παγωμένη τζιτζιμπίρα
  • Φέτα λάιμ
  • Παγάκια
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε το χυμό και τη γρεναδίνη, σε shaker για cocktail, με πάγο.
  2. Σουρώνουμε σε ποτήρι γεμάτο με πάγο.
  3. Συμπληρώνουμε με όση τζιτζιμπίρα θέλουμε, ανάλογα τις γευστικές μας προτιμήσεις και γαρνίρουμε με φέτα λάιμ.

Ginger & Elderflower Summer Cup

Υλικά
  • 25 ml συμπυκνωμένο χυμό αφροξυλιάς
  • Ένα μικρό κομμάτι, ξεφλουδισμένο τζίντζερ
  • 20 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 150 ml παγωμένο ανθρακούχο νερό
  • Κλαράκια μέντας και φέτα λάιμ
  • Τριμμένο πάγο
Εκτέλεση
  1. Τρίβουμε το τζίντζερ και προσθέτουμε το χυμό του μαζί με τα κομματάκια σε ένα μπωλ μαζί με την αφροξυλιά και το χυμό λεμόνι.
  2. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε σε ποτήρι για cocktail κι έπειτα προσθέτουμε τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό.
  4. Γαρνίρουμε με μέντα και λεπτή φέτα λεμόνι.

Firepit Steamer

Υλικά
  • 100 ml χυμό κράνμπερι
  • 100 ml χυμό από κόκκινα σταφύλια
  • Μισό αστεροειδή γλυκάνισο
  • Μισό ξυλάκι κανέλας, συνένα για σερβίρισμα
  • 2 γαρίφαλα
  • Μια φέτα ξεφλουδισμένο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ξυλάκι κανέλας σε κατσαρολάκι και τα θερμαίνουμε ανακατεύοντας.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά.
  3. Προσθέτουμε παγάκια για να κρυώσουμε το ποτό.
  4. Σουρώνουμε το μείγμα σε ποτήρι για cocktail.

Cherry Sparkle

Υλικά
  • 225 γρ. κεράσια
  • 600 ml καυτό νερό
  • Μισό λάιμ
  • 50g καστανή ζάχαρη
  • Παγωμένο ανθρακούχο νερό
  • παγάκια
Εκτέλεση
  1. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ και τα πατάμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
  3. Τα περιχύνουμε με καυτό νερό και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε ξύσμα λάιμ και χυμό λάιμ μαζί με τη ζάχαρη.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για δύο ώρες.
  6. Σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό, το μοιράζουμε σε 3-4 ποτήρια cocktail και συμπληρώνουμε με πάγο και παγωμένο ανθρακούχο νερό.

Λαιμ και Λεμονόχορτο Spritzer

Υλικά
  • Μισό ματσάκι λεμονόχορτο
  • 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρης
  • Παγωμένο ανθρακούχο νερό για συμπλήρωμα
  • παγάκια
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το λεμονόχορτο σε ποτήρι για cocktail και το πιέζουμε με γουδάκι για να βγάλει τα αρώματα και τα έλαιά του.
  2. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το σιρόπι.
  3. Συμπληρώνουμε με σόδα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με λεμονόχορτο.

Pussy Foot

Υλικά
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 30 ml χυμό λεμόνι
  • 30 ml χυμό λάιμ
  • 15 ml σιρόπι γρεναδίνης
  • 10 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Παγωμένο ανθρακούχο νερό
  • Φέτα πορτοκάλι
Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε όλους τους χυμούς και τα σιρόπια σε shaker για cocktail, με πάγο.
  2. Προσθέτουμε το ασπράδι.
  3. Χτυπάμε καλά με το shaker και στραγγίζουμε σε μεγάλο ποτήρι για cocktail το οποίο έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με πάγο.
  4. Συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό.
  5. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.
http://coozina.gr

Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες