Ένα τυρί άλμης που φτιάχνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από πρόβειο, κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα. Μοιάζει οπτικά πολύ με τη φέτα αλλά κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια και φυλάσσεται αποκλειστικά σε δοχεία από λευκοσίδηρο.
Έχει πιο συμπαγή υφή από την φέτα με πιο όξινη και πιπεράτη γεύση. Τρώγεται σκέτος, σαν επιτραπέζιο τυρί, αλλά πολλές φορές μπαίνει τριμμένος σε πίτες ή ζυμαρικά.
www.cheeselovers.gr
Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου