Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...Φίλοι μου, η πιο κάτω περιγραφή του συστήματος, η αξία της πολιτικής και η σχέση οικονομικής εξουσίας και πολιτικής εξουσίας, που κάνει ο Paul Mason, μόνο μέσα σε λίγες γραμμές, με γοήτευσε. Συνεχώς γράφω χρόνια για το θέμα αυτό, αλλά αυτές οι λίγες γραμμές είναι ένα απίστευτο απόσταγμα, ένα ευαγγέλιο για όσους θέλουν να γνωρίζουν.

Ακολουθεί το κείμενο:


«Οι εκλεγμένοι πολιτικοί έχουν μικρή εξουσία. Η Wall Street και ένα δίκτυο από hedge funds, δισεκατομμυριούχους και ιδιοκτήτες των media έχουν την πραγματική εξουσία και το “κλειδί” του να μπορείς να είσαι μέσα στην πολιτική είναι να το αναγνωρίζεις αυτό ως δεδομένο της ζωής και να προσπαθείς αν πετυχαίνεις ό, τι μπορείς χωρίς να “ενοχλείς” το σύστημα.» (Paul Mason).

ΥΓ1. Για παράδειγμα, για να μπει και να παραμένει κάποιος μέσα στην πολιτική, δεν θα πρέπει να φορολογήσει το σύστημα ή να περιορίσει τις αρπακτικές ορέξεις του συστήματος. Γενικά θα πρέπει να αφήνει το σύστημα ήσυχο και να μην το ενοχλεί.  

ΥΓ2. Μπορούμε άραγε, εμείς οι χρεοκοπημένοι, να κοιτάξουμε ψηλά, να κάνουμε στην άκρη τη μέγγενη της χρεοκοπίας, όπου μας έχουν φυλακίσει και να κτυπήσουμε το πιο πάνω θηρίο (σύστημα) στην καρδιά του με δημοκρατία; Μπορούμε να εκπλήξουμε την ανθρωπότητα; Μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία ή θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε ατομικά "σαν τα ποντίκια" να βρούμε τρόπο να πληρώνουμε τις ποινές και τα χαράτσια  του συστήματος, για να μην μας "φάει";


Πέτρος Χασάπης

Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες