Σάββατο 27 Μαΐου 2017

9 είδη ψαριών που κάνουν κακό στην υγεία μας και είναι καλό να αποφεύγουμε.



Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ψάρια είναι εξίσου νόστιμα και υγιεινά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ψάρια που θα σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.Σας αποκαλύπτουμε 9 είδη ψαριών που θα πρέπει να τρώτε σπάνια ή καθόλου. Να προσέχετε!

Γατόψαρο

1
Το γατόψαρο μπορεί να μεγαλώσει σε σημαντικό μέγεθος. Για την επιτάχυνση της ανάπτυξής τους, πολλοί ιχθυοπαραγωγοί τα τρέφουν με ορμόνες, ιδιαίτερα εκείνα τα ψάρια που εισάγονται από χώρες της Ασίας. Τα γατόψαρα που ψαρεύονται στη φύση είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνα και πιο θρεπτικά.

Σκουμπρί

2
To σκουμπρί περιέχει υδράργυρο, το οποίο δεν απομακρύνεται, αλλά συσσωρευτεί στον ανθρώπινο οργανισμό, προκαλώντας διάφορες ασθένειες. Το σκουμπρί του Ατλαντικού είναι λιγότερο επικίνδυνος από αυτή την άποψη, και μπορείτε να φάτε όσο θέλετε.

Τόνος

3
Ο τόνος περιέχει πολύ υδράργυρο, ιδιαίτερα ο μαυρόπτερος και ο ερυθρός τόνος. Επιπλέον, υπάρχουν ελάχιστοι τόνοι που ζουν ελεύθεροι και πωλούνται στη συνέχεια στα καταστήματα, γιατί έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Όλα τα ψάρια προέρχονται από ιχθυοπαραγωγές στις οποίες ο τόνος τρέφεται με αντιβιοτικά και ορμόνες.

Τιλάπια

4
Δεν υπάρχουν πολλά υγιή λιπαρά στο ψάρι τιλάπια, ωστόσο οι συγκεντρώσεις των βλαβερών λιπών σε αυτό είναι σχεδόν τόσο υψηλές όπως στο λαρδί. Η υπερβολική κατανάλωση αυτού του ψαριού οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης και καθιστά το σώμα πιο ευαίσθητο στα αλλεργιογόνα.

Χέλι

5
Τα χέλια έχουν πολλά λιπαρά, και έτσι εύκολα απορροφούν βιομηχανικά και γεωργικά απόβλητα στο νερό. Τα αμερικάνικα είδη έχουν το υψηλότερο επίπεδο τοξικότητας. Τα ευρωπαϊκά χέλια είναι επίσης γνωστά ότι είναι μολυσμένα με μεγάλες ποσότητες υδραργύρου.

Παγκάσιους

6
Τα περισσότερα από τα παγκάσιους που βλέπουμε στα καταστήματα προέρχονται από το Βιετνάμ, και συγκεκριμένα από τον ποταμό Μεκόνγκ, που θεωρείται ένα από τα πιο μολυσμένα υδατικά συστήματα στον κόσμο. Επιπλέον, το φιλέτο παγκάσιους περιέχει αυξημένα επίπεδα νιτροφουραζόνη; και πολυφωσφορικών (καρκινογόνες ουσίες).

Πλακολεπιδόψαρο

7
Αυτό το ψάρι είναι ο ηγέτης στη μόλυνση από υδράργυρο, και είναι συχνά αλιεύεται παράνομα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Λαβράκι

8
To λαβράκι περιέχει άφθονη ποσότητα υδραργύρου. Μερικές φορές, ειδικά όταν σερβίρεται ως φιλέτο, αντί για λαβράκι μπορεί να σας προσφέρουν παγκάσιους ή κάποια άλλα φθηνότερα ψάρια.

Μαυρόψαρο

9
Αυτό το ψάρι περιέχει gempylotoxin – μία κηρώδης ουσία που δεν μεταβολίζεται καθόλου. Η τοξίνη δεν προκαλεί πολύ κακό, αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία. Για να μειώσετε τα επίπεδα της gempylotoxin, τα ψάρια πρέπει να τηγανίζονται ή να ψήνονται στη σχάρα.

Πως να διαλέξετε ψάρια

10
Το φρέσκο ​​ψάρι έχει πάντα λαμπερά λέπια και καθαρά μάτια. Πάρτε ένα ψάρι στα χέρια σας και κοιτάξτε το- ένα χαλασμένο ψάρι θα έχει την ουρά του ελαφρώς κατεβασμένη. Τα στεγνά πτερύγια και τα γκρι βράγχια αντί έντονα κόκκινα δείχνουν επίσης ότι δεν είναι φρέσκο.
11
Κατά την αγορά ζωντανών ψαριών από ενυδρείο, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι καθαρό. Επιλέξτε τα ψάρια που δεν είναι κοντά στην επιφάνεια, αλλά πιο κοντά στον πυθμένα.
12
Αν σας αρέσει το ψάρεμα και μετά να μαγειρεύεται τη ψαριά σας, ελέγξτε το νερό για υδράργυρο. Απλά χρειάζεται ένας αναλυτής υδραργύρου.
13
Όταν αγοράζετε σολομό, επιλέξτε κομμάτια με λευκά νήματα σε αυτά: αν ένα κομμάτι είναι εντελώς κόκκινο, είναι πιθανόν να είναι βαμμένο. Επίσης, δεν ψωνίζετε ψάρια που έχουν ανοιχτόχρωμα σημάδια στο δέρμα του: πιάστηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής, και το κρέας του είναι ήπιο.
Credit: BrightSide

Πηγή: Fanpage.gr
Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες