Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΥΝΝΕΦΟ Ψωμί τέλος, ήρθε το Cloudbread, χωρίς αλεύρι, χωρίς γλουτένη [εικόνες]



 Ονομάζεται «Ψωμί σύννεφο» γιατί είναι πολύ ελαφρύ και δεν έχει αλεύρι.

Το hashdag  #cloudbreadγνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία που σήμερα έχει πάνω 3.000 άρθρα. Είναι ένα ψωμί που το κάνεις μόνος σου, όταν δεν θέλεις να φας αλεύρι και γλουτένη.
Η συνταγή είναι απλή: αυγά, τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) και μπέικιν πάουντερ ή ζύμη. Ανάλογα με το πως τα τοποθετεί κανείς στον φούρνο τα  #cloudbread μοιάζουν με γαλέτες, με πίτες ή με pancakes.

Τα νέο ψωμί γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, παρότι λανσαρίστηκε μόλις τον περασμένο μήνα, και τό για έναν απλό λόγο: δεν περιλαμβάνει γλουτένη ούτε ζάχαρη, αντίθετα με το λευκό ψωμί που ξέρουμε ως σήμερα και πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν γιατί φουσκώνει στο στομάχι και προκαλεί δυσφορία. Κι αυτό γιατί το λευκό ψωμί παρασκευάζεται από επεξεργασμένα άλευρα, ενώ όσο και να φάει κανείς δεν χορταίνει, θέλεις κι άλλο!
Το cloud bread μοιάζει λοιπόν σαν μια εναλλακτική λύση για όσους δεν ανέχονται τη γλουτένη ή θέλουν να διατηρήσουν τη γραμμή τους.

Η συνταγή:
  • 2 αυγά
  • 30 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1/4 του κουταλιού μπαίκιν πάουντερ
  • Διαχωρίζουμε το ασπράδι απο τους κρόκους
  • Ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ
  • Χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα
  • Ψήνουμε για 15 ως 20 λεπτά στους 150 βαθμούς
Το cloud bread τρώγεται με τα αλμυρά και με τα γλυκά. Μπορεί να σερβιριστεί με burger ή σε σάντουιτς, ή σαν pancakes το πρωί.

 http://www.iefimerida.gr
Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες