Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Ιούδας Ισκαριώτης: Πρόδωσα τον Ιησού γιατί δε μου κατέβαλλε το δώρο του Πάσχα


Στο σημείωμα ο έκπτωτος απόστολος εξηγεί τους πραγματικούς λόγους της προδοσίας του

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναμένεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε για τον έκπτωτο απόστολο Ιούδα έφερε πριν από μερικές μέρες στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ισραηλινή αρχαιολογική ομάδα που πραγματοποιεί ανασκαφές στην περιοχή των Ιεροσολύμων ανακάλυψε πριν από λίγες μέρες έναν πάπυρο ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, φέρεται να είναι ιδιόχειρο σημείωμα του Ιούδα Ισκαριώτη, όπου εξηγεί τους πραγματικούς λόγους της προδοσίας του.
Όπως υποστηρίζει η αρχαιολογική ομάδα, στο έγγραφο ο Ιούδας ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην πράξη αυτή, όταν -σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές- ο Ιησούς του δήλωσε ότι δεν μπορούσε να του καταβάλλει το δώρο του Πάσχα.
«Τον καιρό εκείνο στα Ιεροσόλυμα, πολλοί μεσσίες έδιναν στους υψηλόβαθμους ακολούθους τους ένα ποσό 30 αργυρίων για να κάνουν Πάσχα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο κείμενο ο Ιούδας, πλησίασε τον Ιησού και τον ρώτησε πότε θα μπουν στο λογαριασμό του. Ο Ιησούς του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα γιατί την προηγούμενη μέρα είχε πληρώσει τον λογαριασμό του Μυστικού Δείπνου που ήταν ιδιαίτερα τσουχτερός» λέει ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Dr. Bar Mitzvah.
Όπως λέει, αυτό εξόργισε τον Ιούδα γιατί είχε πολλά βαφτιστήρια και έπρεπε να τους πάρει λαμπάδες, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τους Φαρισαίους, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι λεφτά υπάρχουν. Έτσι προχώρησε στην επαίσχυντη πράξη της προδοσίας.
«Μένει να ελεγχθεί η γνησιότητα του εγγράφου, αλλά αν όντως επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για σημείωμα του Ιούδα όπως πιστεύουμε, αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα» καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Ιούδας είχε προβλήματα εξαιτίας ενός διακοποδανείου που είχε πάρει για να κάνει Πάσχα σε spa της Γαλιλαίας την προηγούμενη χρονιά, το οποίο δυσκολευόταν να αποπληρώσει.
http://tovatraxi.com
Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες