Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

O Ραγιάς που δε διεκδίκησε ποτέ τίποτα και φτιάχνει φαντασιακά σενάρια για δικαιολογήσει την παθητικότητα του



Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Στις εκλογές του 1920 ένα κομμάτι των ραγιάδων ψηφίζει ότι δε θέλει μεγάλη Έλλάδα, μετά ψηφίζει να γυρίσει ο βασιλιάς για να δείξει στους διεθνείς νταβατζήδες ποιος είναι ο ραγιάς που πανηγύριζε για την επιστροφή ενός ξένου βασιλιά ενώ είχε ψηφίσει το ξεπούλημα του έθνους.

Το 1922 μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή οι ραγιάδες υποδέχονται τα κομμάτια του καθαρού εληνισμού που έκαναν το λάθος να υπερτιμήσουν τον πατριωτισμό των ραγιάδων του κράτους. Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι οι ήρωες; γράφει ο Δημοσθένης Κελέκιδης ό,τι σκεφτόταν βλέποντας τα μαρτύρια του ποντιακού Ελληνισμού σαν τουρκόσπορους ξένους. 

Δεν υπήξε καμιά σημαντική αντιδράση ούτε στις ελληνοτουρκική συμφωνία του 1930 που εξομοίωνε την αξία των ελληνικών περιουσιών στην πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία με τα 12 δις των μουσουλμάνων που κρίθηκαν ανταλλάξιμα. 

Ο Ραγιάς ήθελε να μην πάρουν οι τουρκοσκοποροι αυτά που θεωρούσε δικά του.

Το 1955 με το Πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Πόλης κινδύνευε το χωράφι του ραγιά, δεν κινδύνευε γιατι να χάσει τον ύπνο του.

Το 1974με την  εισβολή στην Κύπρο εντάξει μωρέ μακριά είναι, άσε που οι Ελληνες της Κύπρου δεν μας συμπαθούν εμάς και συμπαθούν τους εγγλέζους, άλλωστε ο Καραμανλής είπε ότι η Κυπρος είναι μακριά, οι εγγλέζοι και οι αμερικάνοι φταίνε. 

Τζάμπα μεγάλα λόγια, φαντασιώσεις επίρριψη ευθυνών σε άλλους και ψευδαισθήσεις βασισμένες στην ελπίδα σωτηρίας από έναν νέο παλιό προστάτη. Από το 1770 κρατάει η ψευδάισθηση για το ξανθό γένος. 

Η ΡΩΣΙΑ δίνει όπλα και στους Αζέρους Τούρκους και στους ΑΡΜΈΝΙΟΥΣ. Οι Αζέροι πληρώνουν, η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ρωσικό προτεκτοάτο και διαμαρτύρεται ή μάλλον προσπαθεί για τα σικ άοπλα που σκοτώνουν αρμένιους στο Ναγκάρνο Καραμπάχ ενώ τους έχουν ζητηθεί εδαφικές υποχωρήησεις πέναντι στους Αζέρους Τούρκους. 

Μακάρι οι Αρμένιοι να βρουν διαπαγματευτικά χαρτιά, μακάρι κάποτε οι ραγιάδες να γίνουν οι ήρωες που μαθαιναν τα παιδιά στον ΠΟΝΤΟ ότι ηταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ και που ψίγματα αυτού του ηρωισμού φάνηκαν το 40 και σε μεμονωμένες περιπτώσεις και να μάθουν και αυτοί να απαιτούν και να διαπραγματεύονται και με Ρώσους και με Αμερικανούς ακριβώς όπως οι Κουρδοι στη Ροζάβα αρκείνα είναι ετοιμοι να πεθάνουν για ότι θέλουν και για να υπερασπιστούν ακόμα και τον πιο μικρό βράχο του έθνους.

http://www.freepen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες