Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Περί αγροτιάς… και το μυστικό που κρυβόταν κάτω από το χαλί…


15205865838_ca81e03863_z
Το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να κατακρίνει τους Έλληνες αγρότες – αν και τα λάθη τους είναι τεράστια.


Το άρθρο αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία από πρόσωπο του κοντινού μου περιβάλλοντος που πριν από λίγες μέρες επέστρεψε από ένα «συνέδριο – έκθεση γεωργικών μηχανημάτων» που έγινε στη Μόσχα.
Σύμφωνα με όσα μου μετέφερε το συνέδριο αυτό διοργανώθηκε και επιχορηγήθηκε από το κράτος με εμφανή σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων παραγωγών, αλλά στην πραγματικότητα κάτω από το χαλί κρυβόταν προτάσεις των Ρώσων σε συγκεκριμένους Έλληνες για δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων (μιλάμε για εκατοντάδες έως και χιλιάδες στρέμματα ανα παραγωγό), της υλικοτεχνικής υποδομής και κατοικίας.
Ο Ρώσος έχει σχέδιο, φίλοι των Κατοχικών Νέων και το σχέδιο του περιλαμβάνει τους Έλληνες, γιατί είναι εργατικοί και γιατί είναι έξυπνοι. Αυτός ήταν ο σκοπός του «συνεδρίου» που αποδείχθηκε «κλειστό» και με συγκεκριμένους καλεσμένους, που τους είχαν πληρωθεί μέχρι και τα έξοδα μετάβασης. Οι «καλεσμένοι» ήταν άνθρωποι με οικογένειες – και αυτό καθόλου τυχαίο!
Ο Ρώσος έχει σχέδιο γιατί ξέρει πολύ καλά ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι το άλφα και ωμέγα για ένα κράτος. Ένα κράτος που  μπορεί να θρέψει το λαό του δεν μπορεί να ηττηθεί με τίποτα. Ουσιαστικά ο Ρώσος θέλει να γίνει αυτάρκης και να μην εξαρτάται από τις ορέξεις των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.
Ο Ρώσος έχει σχέδιο γιατί ξέρει πολύ καλά ότι εκτός από τους Καζάκους και τους Ουζμπέκους σαν λαός είναι μόνο για βότκα και θεωρία και γι΄αυτό χρειάζεται ανθρώπους να καλλιεργήσουν τις αχανείς ανεκμετάλλευτες εκτάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες