Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

5 Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε Ανάποδα

Αρκετοί φυτεύουν λαχανικά στο σπίτι τους για να έχουν τον έλεγχο αυτών που καταναλώνουν και να φτιάχνουν φρέσκες σαλάτες με δικά τους υλικά. Ο περιορισμένος χώρος μπορεί να αποτρέπει πολλούς από το να μεγαλώσουν τα δικά τους φυτά. Μπορεί να μην έχετε καθόλου αυλή και ο εξωτερικός σας χώρος να είναι αρκετά μικρός για να φυτέψετε ή να τοποθετήσετε γλάστρες με λαχανικά, ειδικά αν ζείτε σε αστικό κέντρο.

Τι μπορεί να γίνει. Μια επιλογή που έχετε είναι να φτιάξετε έναν κρεμαστό λαχανόκηπο όπου τα λαχανικά αναπτύσσονται ανάποδα, ακριβώς όπως κάνετε με μερικά καλλωπιστικά που κρεμάτε ψηλά. Ποια λαχανικά μπορούν να μεγαλώσουν ανάποδα; Ας δούμε ποια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Τα λαχανικά που μπορούν να αναπτυχθούν ανάποδα

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά που έχουν αυτή την ιδιότητα. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για το πως θα το κάνετε, όπως αυτή που φυτεύεται ανάποδα και αναπτύσσεται από μια τρύπα στη βάση μιας κρεμασμένης γλάστρας.
Όλες οι ποικιλίες ντομάτας μπορεί να αναπτυχθούν ανάποδα. Οι καρποί είναι πιο εύκολο να συλλεχθούν με αυτόν τον τρόπο και γενικά η όλη διαδικασία θα σας ενθουσιάσει.

Το blog στηρίζει τα Ελληνικά Προϊόντα

Αγγουριά

Σε έναν κρεμαστό λαχανόκηπο, κάθε αναρριχώμενο λαχανικό μπορεί να αναπτυχθεί κρεμασμένο ανάποδα και η αγγουριά είναι ένα από αυτά.
Επιλέξτε ποικιλίες που προορίζονται για τουρσί (τα μικρά αγγουράκια), μιας και η διαχείρισή τους καθώς μεγαλώνουν είναι ευκολότερη από τις ποικιλίες που δίνουν μεγαλύτερα αγγούρια.

Μελιτζάνες

Και η μελιτζάνα έχει την ιδιότητα να αναπτύσσεται σε έναν κρεμαστό λαχανόκηπο. Επίσης, επιλέξτε ποικιλίες ο καρπός των οποίων δεν είναι αρκετά μεγάλος σε μέγεθος και βαρύς, γιατί και εδώ θα έχετε πρόβλημα με τη διαχείριση του εγχειρήματος

Φασόλια

Σαν αναρριχώμενο λαχανικό μπορεί να αναπτυχθεί άριστα όταν φυτευτεί ανάποδα. Όλες οι ποικιλίες φασολιών έχουν αυτή την ιδιότητα και καλό είναι να ξεκινήσετε από αυτό το λαχανικό αν θέλετε να δοκιμάσετε τη μέθοδο.

Πιπεριές

Οι πιπεριές και οι ντομάτες είναι στενά συνδεδεμένες, επειδή ανήκουν στην ίδια οικογένεια φυτών, είναι και τα δύο σολανώδη. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, ακριβώς όπως ντομάτες, οι πιπεριές αναπτύσσονται άριστα όταν φυτευτούν ανάποδα. Όλες οι ποικιλίες της πιπεριάς, οι καμπάνες, οι μυτερές, οι κόκκινες καυτερές πιπεριές και οποιαδήποτε άλλη, μπορούν να μεγαλώσουν ανεστραμμένες.

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πάνω μέρος της κρεμαστής γλάστρας;

Ενώ τα λαχανικά σας αναπτύσσονται από τη βάση της κρεμαστής γλάστρας, μπορείτε να αξιοποιήσετε το πάνω μέρος της, εφόσον είναι κάτι τέτοιο εφικτό, για να φυτέψετε κάποια άλλα λαχανικά. Μερικές καλές επιλογές είναι το μαρούλι, τα ραπανάκια, το κάρδαμο, ο κόλιανδρος και άλλα βότανα.

share24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες