Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η επιβολή του νόμου μπορεί να χρησιμοποιήσει το Google για να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση


timeline-google
Η επιβολή του νόμου μπορεί να χρησιμοποιήσει το Google για να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση
Η πρόσφατη ανάπτυξη του χαρακτηριστικού Timeline της Googleμπορεί να προσφέρει στους ερευνητές άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε δεδομένα του ιστορικού τοποθεσίας των χρηστών, επιτρέποντάς τους σε πολλές περιπτώσεις να ακολουθήσουν κάθε κίνηση ενός ατόμου, σε διάρκεια ετών, σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις αστυνομικές αρχές.


«Οι προσωπικές επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή είναι αρκετά σαφής, αλλά έτσι είναι οι αιτήσεις επιβολής του νόμου,» σύμφωνα με το έγγραφο, που έχει τίτλο: «Google Timelines: Location Investigations Involving Android Devices»
«Χρονικό Google: Έρευνες Τοποθεσίας που αφορούν Android συσκευές», το οποίο περιγράφει το είδος των πληροφοριών, που οι ερευνητές μπορούν πλέον να λαμβάνουν.
Η έκθεση συντάχθηκε από έναν εκπαιδευτή επιβολής του νόμου, τον Aaron Edens, και παρέχει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον πλούτο του ιστορικού πληροφοριών που διατίθενται μέσω του Google Timeline και πώς να τις αναζητήσουν. Ένα αντίγραφο του εγγράφου ελήφθη από την εφημερίδα The Intercept
Το έγγραφο 15 σελίδων περιλαμβάνει πληροφορίες του συντάκτη του, που είναι ειδικός στις έρευνες σε κινητά τηλέφωνα και που βρέθηκαν αποθηκευμένες στο δικό του Χρονοδιάγραμμα, από τα ιστορικά δεδομένα τοποθεσίας. Πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που χρονολογούνται από το 2009, το πρώτο έτος που πήρε στην κατοχή του ένα τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android. Τα εν λόγω έξι έτη δεδομένων, γράφει, δείχνουν το είδος των πληροφοριών που οι ανακριτές των αστυνομικών αρχών μπορούν πλέον να λαμβάνουν από το Google.
Τα δεδομένα τοποθεσίας αποθηκεύονται μόνο σε λογαριασμούς χρηστών Google αν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Οι μεμονωμένοι χρήστες Android μπορούν να την απενεργοποιήσουν, αλλά συχνά δεν το κάνουν.
Η έκθεση συμβουλεύει επίσης τους ερευνητές να θυμούνται ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσό κι άλλων πληροφοριών, που διατηρούνται από την Google.
«Σκεφτείτε ότι συμπεριλαμβάνεται το Gmail, φωτογραφίες και βίντεο, η ιστορία αναζήτησης, οι επαφές, οι εφαρμογές, άλλες συνδεδεμένες συσκευές, το Google Voice και το Google Wallet, εφόσον είναι σχετικές με την έρευνα,» προτείνει η έκθεση.
prisonplanet.gr
 Κατοχικα Νεα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες